27 maja 2012

Piersi z kurczaka faszerowane fetą, bazylią i suszonymi pomidorami

Soczyste mięso o niebiańskim smaku i zachęcającym aromacie...a do tego kolory, które diabelsko wpływają na apetyt!


Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
garść świeżej bazylii
3 plastry sera typu feta ( ja używam tej ze sklepu L.)
4 suszone pomidory w oliwie
ulubiona mieszanka przypraw do drobiu


Pierś dzielę na pół i w każdej połówce robię głęboką kieszonkę.
Bazylie siekam, dodaję pokrojoną w kostki fetę oraz pokrojone w grube paski pomidory. Farsz lekko mieszam.
Kieszonki w mięsie napełniam farszem, jeśli istnieje taka konieczność to spinam mięso wykałaczkami. Posypuję przyprawami i smażę kilka minut na głębokiej patelni, po czym przekładam mięso do naczynia żaroodpornego i wstawiam na 20 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Robie podobne, tylko bez bazylii, dzięki za podpowiedź, samesmaczki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam na obiad. Super! Wybredny mąż zadowolony:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...