5 marca 2013

Tagliatelle z sosem tuńczykowo-śmietanowym

Nie ma to jak prosty i smaczny makaron :) Polecam!


Składniki:
makaron tagliatelle (ja daję pół na pół razowy i zwykły)
2 puszki tuńczyka w oleju (sprawdza się i w kawałkach i rozdrobniony)
duża cebula
3 ząbki czosnku
5 łyżek kwaśnej śmietany 12%
sól, piekprz
ser zółty do posypania

Na rozgrzany na patelni olej wrzucam posiekaną w kostkę cebulę. Po chwili wyciskam czosnek i kilka minut trzymam na patelni.
Dodaję tuńczyka, mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.
Dodaję śmietanę, sos delikatnie mieszam.
Podaję na ugotowanym al dente makaronie. Przed podaniem posypuję tartym serem i posypuję zieleniną.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. U mnie ostatnio królują makarony wszelakie. Z tuńczykiem też bardzo lubię. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam różne ciekawe sosy z makaronem. wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...