23 marca 2013

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Hmm... łazanek chyba nie trzeba reklamować. Posmakują nie tylko miłośnikom kapusty. Prosto i smacznie :)


Składniki:
1/2 kg kapusty kiszonej
1/2 kg pieczarek
duża cebula
pół opakowania makaronu łazanki
sól, pieprz, czerwona papryka
łyżeczka cukru
olej

Na głębokiej patelni rozgrzewam olej. Wrzucam drobno pokrojoną cebulę, chwilę smażę.
Dodaję drobno pokrojone pieczarki, smażę kilka minut.
Dodaję kapustę (jeśli ma dużo wody, odsączam ją). Smażę wszystko razem ok. 20-30 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie doprawiam solą, dużą ilością pieprzu, odrobiną papryki.
Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, dodaję trochę cukru.
W osobnym garnku gotuję makaron. Ugotowany dodaję do zawartości patelni, mieszam, chwilę wszystko razem trzymam na ogniu.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Robiłam w tym tygodniu na obiad, ale ja jeszcze podsmażoną kiełbaskę dodaję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja dawno nie robiłam, trzeba będzie zrobić...takie jarskie może w Wielki Piątek?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...