Moja prosta, pyszna chińszczyzna na zielono :) Brokuł jest idealnie miękki, a nie rozpadający się :) Mięso kruche, a nad miską unosi się kuszący zapach...Polecam!
Składniki:
pierś z kurczaka
duża cebula
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
brokuł
garść nerkowców
4 łyżki jasnego sosu sojowego
opakowanie makaronu chińskiego 250 g
Brokuła dzielę na różyczki i wrzucam na 2 min do wrzątku, następnie odcedzam i odstawiam.
Cebulę kroję na półplasterki i wrzucam na rozgrzaną oliwę na woku. Po chwili dodaję pokrojonego w małe i cienkie paski kurczaka, podsmażam chwilę i dodaję starty imbir oraz drobno posiekany czosnek. Mieszam i chwilę smażę. Dodaję nerkowce i sos sojowy oraz różyczki brokuła. Makaron przygotowuję jak na opakowaniu, odcedzam i dorzucam do woka, wszystko mieszam i po chwili wspólnego smażenia podaję.
Smacznego!
Lubię takie makarony:)
OdpowiedzUsuńOoo a ja mam akurat taki makaron ; ) Brokuły i nerkowce to świetne połączenie ; )
OdpowiedzUsuńJak ja lubie takie dania :)
OdpowiedzUsuń