12 września 2012

Smażona czerwona rodzinka

Sezon grzybowy w pełni, a zatem przedstawiam mój ulubiony sposób na smażone grzyby.
Czasem tak jest z potrawami, szczególnie tymi, które jemy rzadko, że nie zdążymy ich uwiecznić na fotografii...Tak było ze smażonymi czerwonymi łepkami :) Mąż dorwał się do patelni i po zdjęciu nici, całe szczęście udało mi się wcześniej sfotografować czerwoną rodzinkę :)


Składniki:
czerwone łepki w ilości, w jakiej uda nam się nazbierać w lesie :)
cebula
olej + masło
sól, pieprz

Cebulę bardzo drobno kroję i wrzucam na rozgrzane masło z odrobiną oleju. Po kilku minutach wrzucam obrane i pokrojone na kawałki grzyby i smażę ok. 15 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowane są twarde, nie rozlatują się, nie są miękkie i ciągnące się, czego nie lubię w grzybach i pachną cudownie lasem...:) A grzybami pachnie cały dom :) I jak się im nie oprzeć? ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...