8 lipca 2012

Spaghetti z pesto bazyliowym, suszonymi pomidorami i nerkowcami

Gdy na dworze taki skwar, nie bardzo chce się jeść, a co dopiero buszować w kuchni. Polecam Wam zatem szybkie i lekkie spaghetti na zielono :)


Składniki:
garść świeżo zerwanej bazylii
3 ząbki czosnku
3 suszone pomidory w oliwie
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
garść nerkowców
ulubiony ser do posypania
pół opakowania spaghetti

Bazylię, czosnek i oliwę umieściłam w blenderze i zmiksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam pokrojone w kosteczkę suszone pomidory, wymieszałam. Makaron ugotowałam, dodałam pesto, wymieszałam, posypałam żółtym serem i uprażonymi nerkowcami. Pyszotka :)

5 komentarzy:

  1. nerkowce! ubóstwiam i kocham nad życie ;) makaron też :) podoba mi się Twoja propozycja, idealna na upalne dni

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne składniki, spaghetti pierwsza klasa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam połączenie makaronu, pesto i orzechów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest pyszne, jeszcze raz polecam spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. i ponownie nerkowce, aj narobiłaś mi smaku !!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...