Uwielbiam takie desery :) Doskonałe na upały :) Orzeźwiające i pachnące sezonowymi owocami!
Składniki na 8 pucharków:
opakowanie cytrynowej galaretki
2 opakowania truskawkowej galaretki
2 brzoskwinie
kilka truskawek
1/3 szklanki maślanki
Przygotowuję galaretkę cytrynową i odstawiam do wystygnięcia.
Na dno pucharków wrzucam obrane i pokrojone kawałki brzoskwiń, zalewam galaretką i wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Rozpoczynam przygotowania 2 warstwy: rozpuszczam 1 galaretkę truskawkową, odstawiam do lekkiego stężenia. Gdy jest już dobra, wlewam do niej maślankę, mieszam dokładnie łyżką, aby połączyła się z galaretką i wlewam do pucharków jako drugą warstwę deseru. Odstawiam do lodówki.
Rozpuszczam kolejną galaretkę wg przepisu na opakowaniu. W pucharkach układam pokrojone truskawki i zalewam zimną galaretką. Deser wstawiam na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz