12 lipca 2012

Polędwiczki w pomidorach

Jeden z moich ulubionych sposobów na polędwiczki. Jest soczyście, lekko pikantnie i kolorowo.

Składniki:
1 polędwiczka pokrojona w talarki
puszka pomidorów bez skórki
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, słodka papryka

Na oliwie podsmażam mięso, po chwili  dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, wciskam czosnek oraz wrzucam pokrojoną w cienkie paseczki ostrą papryczkę. Dodaję łyżkę koncentratu, zalewam bulionem i gotuję ok. 30 minut. W międzyczasie doprawiam potrawę solą i pieprzem. Po czasie gotowania, gdy mięso jest już miękkie, dodaję rozdrobnione pomidory wraz z zalewą oraz pokrojone w paski papryki, gotuję chwilę, aby papryki były jędrne i lekko chrupiące. Posypuję natką.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. fajny, prosty przepis! a danie wygląda obłędnie, żałuję, ze do obiadu jeszcze trochę czasu zostało :D
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...