Gdy na dworze taki skwar, nie bardzo chce się jeść, a co dopiero buszować w kuchni. Polecam Wam zatem szybkie i lekkie spaghetti na zielono :)
Składniki:
garść świeżo zerwanej bazylii
3 ząbki czosnku
3 suszone pomidory w oliwie
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
garść nerkowców
ulubiony ser do posypania
pół opakowania spaghetti
Bazylię, czosnek i oliwę umieściłam w blenderze i zmiksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem, dodałam pokrojone w kosteczkę suszone pomidory, wymieszałam. Makaron ugotowałam, dodałam pesto, wymieszałam, posypałam żółtym serem i uprażonymi nerkowcami. Pyszotka :)
nerkowce! ubóstwiam i kocham nad życie ;) makaron też :) podoba mi się Twoja propozycja, idealna na upalne dni
OdpowiedzUsuńCudowne składniki, spaghetti pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie makaronu, pesto i orzechów :)
OdpowiedzUsuńJest pyszne, jeszcze raz polecam spróbować :)
OdpowiedzUsuńi ponownie nerkowce, aj narobiłaś mi smaku !!:)
OdpowiedzUsuń