29 grudnia 2012

Pieczona polędwiczka w galarecie

Pieczone mięso, które pozostało mi z obiadu, postanowiłam wykorzystać na świąteczne śniadanie.
Pięknie się prezentowało!


Składniki:
kawałek pieczonej polędwiczki (można użyć dowolnego mięska)
kilka łyżek konfitury żurawinowej
3 szklanki bulionu warzywnego
2 płaskie łyżeczki żelatyny

Upieczone mięso należy włożyć na godzinę do zimnej lodówki, będzie łatwiej się kroiło na równe plasterki.
A więc pokroiłam moją polędwiczkę na plastry, ułożyłam na półmisku, pomiędzy dałam odrobinę konfitury z żurawin. Żelatynę rozpuściłam w gorącym bulionie, odstawiłam, aby płyn był prawie zimny. Takim zimnym zalałam mięso i wstawiłam do lodówki.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...