10 grudnia 2012

Budyniowiec na krakersach

Jedno z najpyszniejszych i najprostszych ciast, które dosyć często gości w moim domu na podwieczorek :)
Uwielbiam połączenie słodkiego i słonego smaku... Ciasto przypomina mi smakiem napoleonki z dzieciństwa...



Składniki:
1 i 1/2 opakowania dużych krakersów
3 budynie waniliowe
1 litr mleka
3 łyżki miękkiego masła
5 tabletek rozkruszonej stewii lub 3 czubate łyżeczki cukru
wiórki kokosowe 100g
cukier puder do posypania

Z mleka i proszków budyniowych gotuję gęsty budyń, dosładzam do smaku stewią. Odstawiam do wystygnięcia, następnie dodaję masło i miksuję masę budyniową.
W blaszce układam 2 warstwy krakerów, rozprowadzam budyń oraz obficie posypuję rozkruszonymi krakersami oraz wiórkami kokosowymi. Wstawiam na min. 2 godziny do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...