10 marca 2012

Pasta makrelowa na bogato

Propozycja na śniadanie pachnące rybą. Najlepiej smakuje podana ze świeżym chlebem.


Składniki:
1 makrela wędzona
1 średniej wielkości cebula
pół pęczka szczypiorku
3 jajka ugotowane na twardo
1-2 ogórki kiszone
sól, pieprz
3-4 łyżki majonezu

Makrelę dzielę na drobne kawałki i wrzucam do miski. Jajka kroję w drobną kostkę, dodaję. Cebulę kroję drobniutko i przekładam do ryby, dodaję też drobno posiekany szczypiorek oraz ogórki kiszone pokrojone w małą kosteczkę. Doprawiam pieprze i solą (jeśli makrela nie była dość słona). Całość mieszam i ugniatam widelcem, dodaję majonez i dobrze mieszam z pastą.
Polecam!

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię takie pasty do chleba:) Makrelowa jest jedną z moich ulubionych:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...