5 marca 2012

Zapiekane kolanka pod mozarellą

Miałam dziś ochotę na lekki makaron. Mąż na konkretny obiad. Wyszedł więc w drodze kompromisu konkretny makaron, którym zadowoliliśmy się obydwoje.


Składniki:
pół opakowania makaronu kolanka tj. 250 g
30 dag mięsa mielonego z indyka
1 cebula
4 ząbki czosnku
mały słoiczek koncentratu
mozarella w lubianych ilościach
sól, pieprz, bazylia
suszone płatki papryki

Makaron gotuję. W tym czasie wrzucam na oliwę cebulę z czosnkiem, a następnie dodaję mięso. Smażę kilka minut po czym podlewam wodą i dodaję koncentrat. Doprawiam do smaku, dodaję bazylię.
W naczyniu do zapiekania układam makaron, na niego wrzucam mięsko, a całość przykrywam pokrojoną w plastry mozarellą. Posypuję suszonymi płatkami papryki, kładę plastry pomidora i zapiekam w 190 stopniach przez 15 minut.  Smacznego!

1 komentarz:

  1. Zapraszam do dodania przepisu do akcji konkursowej na Durszlaku: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...