20 marca 2012

Spaghetti z wędzonym łososiem i mascarpone

Świetny obiad w kilka minut. Zrobienie zajmuje dokładnie tyle, ile gotuje się makaron :)


Składniki:
makaron bucatini z dziurką - pół opakowania
opakowanie wędzonego łososia - 150g
pudełko mascarpone - 250g
pęczek koperku
pieprz
łyżka oliwy

Makaron gotuję. Łososia dzielę na małe kawałki i wrzucam na patelnię do lekkiego podsmażenia. Dodaję serek i mieszam, aż cały dobrze się rozpuści, doprawiam pieprzem, ewentualnie odrobiną soli. Wsypuję posiekany koperek, dodaję ugotowany makaron i całość lekko mieszam.
Polecam!

1 komentarz:

  1. Dodaj przepis do akcji konkursowej http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka akcji w poście :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...