Pyszna i zdrowa potrawa na szybki obiad. Polecam!
Składniki:
100 g kaszy gryczanej
30 dag pieczarek
1 czerwona papryka
1 duża cebula lub dwie małe
3 ząbki czosnku
kawałek pora
łyżka oliwy
sol, pieprz
natka pietruszki
Kaszę gotuję. Na oliwę wrzucam pokrojoną w plastry cebulę oraz drobno pokrojone pieczarki, chwilę podsmażam, podlewam wodą- małą ilością. Dorzucam pokrojonego w krążki pora oraz paseczki papryki. Wciskam czosnek i doprawiam. Po kilku minutach smażenia dodaję ugotowaną kaszę i mieszajc trzymam chwilę na ogniu. Na koniec mieszam potrawę z natką pietruszki.
samo zdrowie, w sam raz na wiosnę :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Chyba jutro zrobię coś podobnego, bo zostało mi trochę kaszy gryczanej :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, www.smakokosa.blogspot.com
danie przepyszne.Wszystkie przepisy super.
OdpowiedzUsuń