31 marca 2012

Kasza gryczana z warzywami

Pyszna i zdrowa potrawa na szybki obiad. Polecam!


Składniki:
100 g kaszy gryczanej
30 dag pieczarek
1 czerwona papryka
1 duża cebula lub dwie małe
3 ząbki czosnku
kawałek pora
łyżka oliwy
sol, pieprz
natka pietruszki

Kaszę gotuję. Na oliwę wrzucam pokrojoną w plastry cebulę oraz drobno pokrojone pieczarki, chwilę podsmażam, podlewam wodą- małą ilością. Dorzucam pokrojonego w krążki pora oraz paseczki papryki. Wciskam czosnek i doprawiam. Po kilku minutach smażenia dodaję ugotowaną kaszę i mieszajc trzymam chwilę na ogniu. Na koniec mieszam potrawę z natką pietruszki.

3 komentarze:

  1. samo zdrowie, w sam raz na wiosnę :)
    pozdrawiam,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba jutro zrobię coś podobnego, bo zostało mi trochę kaszy gryczanej :)
    Pozdrawiam, www.smakokosa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. danie przepyszne.Wszystkie przepisy super.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...