Ekspresowe tiramisu dla miłośników niebiańskiego deseru. Przygotowane w pucharkach i z dodatkiem truskawek. Polecam :)
Składniki na 6 pucharków:
200 ml śmietanki 30%
małe opakowanie serka mascarpone
ok. 12 okrągłych biszkoptów
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki kakao (dałam słodkie)
10 truskawek
Śmietankę ubijam, łączę z serkiem mascarpone. Na dno pucharków wrzucam rozkruszone ciastko, skrapiam kawą, którą uprzednio rozpuściłam w 3 łyżkach wody. Na biszkopty rozprowadzam po dużej łyżce masy, na nią kładę pokrojone truskawki. Powtarzam drugą taką warstwę, na końcu mocno posypuję kakao, dekoruję truskawkami i wstawiam do lodówki na kilka godzin.
Pyszne!
Uwielbiam! I jeszcze z truskawkami, musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń