Miał być szybki obiad w indykiem w roli głównej...wyszła indycza wariacja...nieco dłuższa, ale nie długa ;)
Składniki:
20 dag piersi indyczej
20 dag pieczarek
garść mrożonego groszku
cebula
pół małego kubeczka śmietany do sosów
łyżka a może i dwie koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
100 g ryżu
Ryż gotuję na sypko. Mięso kroję w podłużne paski i obsmażam w garnku na oliwie, odkładam na talerz. Na odrobinę masła wrzucam pieczarki drobno pokrojone z pokrojoną w półplastry cebulą, chwilę przesmażam, dodaję mięso, podlewam wodą i gotuję 10 minut. Doprawiam. Wlewam śmietanę wymieszaną z koncentratem, dodaję lekko odmrożony groszek i całość chwilę gotuję. Podaję na sypkim ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz