9 czerwca 2013

Makaron ryżowy z pieczonym łososiem, pieczarkami i szparagami

Smaczny letni obiad. Polecam!


Składniki:
pół opakowania makaronu ryżowego wstążki
kawałek fileta z łososia ok. 20 dag
kilka zielonych szparagów
15 dag pieczarek
odrobina soku z cytryny
sól
pieprz
przyprawa do ryby
olej


Rybę myję, nacieram solą, pieprzem oraz przyprawą do ryby. Skrapiam odrobiną soku z cytryny. Piekę ok. 15 minut w 170 stopniach.
W osobnym naczyniu piekę posypane solą i polane odrobiną oleju szparagi pocięte na mniejsze kawałki.
Na rozgrzany olej wrzucam drobno pokrojone pieczarki. Kilka minut smażę, doprawiam solą i pieprzem.
Wrzucam na patelnię makaron, który wcześniej przygotowuję wg przepisu na opakowaniu.
Do makaronu dodaję upieczone szparagi oraz rozdrobnionego na kawałki łososia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...