7 czerwca 2013

Szaszłyki z indyka z brokułem i szparagami

Bardzo smaczne, szybkie szaszłyki z dodatkiem zielonych warzyw. Świetnie smakują również przygotowane na grillu.


Składniki (4 szaszłyki):
ok. 30 dag piersi z indyka
kilka różyczek brokuła (tak 1/3 całego)
8 zielonych szparagów
sól
pieprz
curry
słodka papryka
oliwa

Indyka myję, osuszam i kroję w grubą kostkę. Mięso nacieram przyprawami, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam.
Szparagi myję, odrywam końcówki, resztę solę i nacieram oliwą. Kroję na pół.
Brokuła dzielę na różyczki, takie większe.
Na patyki do szaszłyków nabijam mięso, brokuły i szparagi.
Wstawiam do piekarnika na 170 stopni i piekę ok. 20 minut.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...