10 czerwca 2013

Francuska tarta we włoskim stylu

Idealna na letni obiad.
Idealna na przekąskę.
Idealna na niezapowiedzianych gości...tych zapowiedzianych też :)
Na francuskim cieście, z włoskim farszem, którą pierwszy raz jedliśmy w...Hiszpanii :)


Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
łyżka koncentratu pomidorowego
2 duże pomidory
2 ząbki czosnku
opakowanie mozzarelli 150 g
kilka listków świeżej bazylii lub odrobina suszonej
sól
pieprz

Ciasto wykładam na blaszkę. Smaruję koncentratem pomidorowym.
Czosnek drobno kroję i rozrzucam na cieście. Posypuję solą i pierzem.
Mozzarellę kroję w cienkie plasterki i rozkładam na cieście.
Bazylię rozdrabniam i rozrzucam na serze.
Na wierzchu układam plastry pomidora, które wcześniej pozbawiam skórki.
Tartę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut.
Przed podaniem rozrzucam na tarcie listki bazylii.

Smacznego!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...