8 lutego 2012

Zielone łazanki z pieczarkami

Jestem wielką miłośniczką makaronów :) Przygotowane w ten sposób łazanki są jedną z moich ulubionych potraw. Ostry smak pora i czosnku nadaje daniu niepowtarzalny smak.


Składniki:
pół opakowania makaronu łazanki
1 brokuł
20 dag pieczarek
1 cebula
kawałek pora
3 ząbki czosnku
łyżka masła, łyżka oliwy
sól, pieprz

Brokuły dzielę na różyczki i gotuję kilka minut w osolonym wrzątku (muszą być lekko twarde). W tym samym czasie gotuję też makaron.
Na patelni, na maśle i oliwie smażę cebulę pokrojoną w kostkę z porem pokrojonym w paski. Po chwili dodaję wyciśnięty czosnek, podsmażam i dodaję pieczarki. Całość smażę do chwili miękkości pieczarek, dodaję sól i pieprz. Dodaję na patelnię makaron, mieszam i chwilę smażę, na końcu dodaję brokuły.
Smacznego!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...