W moim domu sporadycznie jada się wędliny na chleb zakupione w sklepie. Dodatki na kanapki robię zwykle sama, są o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Prezentowana pasta z kurczaka powstała z mięsa, na którym wcześniej gotowałam rosół. Jest pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Składniki:
Gotowany kawałek kurczaka - podudzie
Kawałek pora
Pęczek natki pietruszki
Dwie łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku
Wystudzonego kurczaka dzielę na kawałki, dodaję pokrojonego pora oraz posiekaną natkę. Do całości dodaję majonez oraz doprawiam do smaku. Pyszne ze świeżą bułeczką. Smacznego :)
Uwielbiam pora i pasty na kanapkę, Twój przepis jaby był stworzony dla mnie. Na pewno wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty na pieczywo,aż ślinka leci.Jeszcze dziś zabieram się za robotę,mniam!Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.Ewa