7 lutego 2012

Pasta kurczakowa z porem

W moim domu sporadycznie jada się wędliny na chleb zakupione w sklepie. Dodatki na kanapki robię zwykle sama, są o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Prezentowana pasta z kurczaka powstała z mięsa, na którym wcześniej gotowałam rosół. Jest pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Składniki:
Gotowany kawałek kurczaka - podudzie
Kawałek pora
Pęczek natki pietruszki
Dwie łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku

Wystudzonego kurczaka dzielę na kawałki, dodaję pokrojonego pora oraz posiekaną natkę. Do całości dodaję majonez oraz doprawiam do smaku. Pyszne ze świeżą bułeczką. Smacznego :)



2 komentarze:

  1. Uwielbiam pora i pasty na kanapkę, Twój przepis jaby był stworzony dla mnie. Na pewno wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam pasty na pieczywo,aż ślinka leci.Jeszcze dziś zabieram się za robotę,mniam!Dziękuję za przepis
    Pozdrawiam serdecznie.Ewa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...