16 lutego 2012

Takie moje carbonara

Spaghetti carbonara robię zwykle, gdy nie mam czasu na gotowanie i zalega mi w lodówce resztka boczku. Bardzo smaczny i syty obiad w 15 minut.


Składniki:
5 pieczarek
7 plastrów boczku
1 cebula
2 ząbki czosnku
garść fasolki szparagowej
1/3 opakowania makaronu spaghetti
sól, pieprz
2 łyżki śmietany

Gotuję makaron, w osobnym garnku gotuję fasolkę, możne być jak najbardziej mrożona.
Na oliwę wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodaję pokrojony w podłużne paseczki boczek, chwilę smażę. Dodaję pokrojone pieczarki, przesmażam całość, po 2-3 minutach dodaję czosnek. Zaraz potem dodaję ugotowaną fasolkę oraz śmietanę, doprawiam, mieszam całość i chwilkę duszę. Dodaję na patelnię ugotowany makaron, mieszam całość.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...