6 stycznia 2013

Zupa ogórkowa

Po słodkich dniach świątecznych, zachciało mi się coś kwaśnego ;)


Składniki:
2 skrzydełka
2 marchewki
3 ziemniaki
pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
5 dużych ogórków kiszonych + 5 łyżek wody z ogórków
odrobina suszonej jarzynki bez soli
koperek
śmietana

Na skrzydełkach gotuję bulion. Warzywa poza porem trę na tarce na dużych oczkach, wrzucam do bulionu. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki będą miękkie, wrzucam starte ogórki oraz pokrojonego w plastry pora. Doprawiam, dolewam wodę z ogórków i gotuję ok. 10 minut.
Przed podaniem dodaję śmietanę i koperek.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...