5 stycznia 2013

Spaghetti z tuńczykiem

Do niedawna wydawało mi się, że pomidory i tuńczyk to połączenie, które absolutnie się wyklucza. Namówiona na wypróbowanie tuńczykowego spaghetti stwierdzam jednogłośnie, że to połączenie idealne! Pyszne i szybkie danie, które pewnie często będzie gościło na moim stole :)


Składniki:
300 g spaghetti
puszka pomidorów bez skórki
puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
1 cebula
natka pietruszki

Na łyżce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wlać pomidory wraz z zalewą, wymieszać, zdjąć z ognia i zmiksować. Ponownie postawić na ogień, doprawić solą, pieprzem. Pod sam koniec dodać odsączonego tuńczyka, wymieszać. Wymieszać z makaronem oraz posiekaną natką.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wersja z tuńczykiem to chyba moja ulubiona:)
    Częstuję się zatem i pozdrawiam:)
    Pysznie u Ciebie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne połączenie smaków, u mnie dziś podobnie, penne z tuńczykiem i mozzarellą(kuchnia lidla),pychota:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...