Do niedawna wydawało mi się, że pomidory i tuńczyk to połączenie, które absolutnie się wyklucza. Namówiona na wypróbowanie tuńczykowego spaghetti stwierdzam jednogłośnie, że to połączenie idealne! Pyszne i szybkie danie, które pewnie często będzie gościło na moim stole :)
Składniki:
300 g spaghetti
puszka pomidorów bez skórki
puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
1 cebula
natka pietruszki
Na łyżce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wlać pomidory wraz z zalewą, wymieszać, zdjąć z ognia i zmiksować. Ponownie postawić na ogień, doprawić solą, pieprzem. Pod sam koniec dodać odsączonego tuńczyka, wymieszać. Wymieszać z makaronem oraz posiekaną natką.
Smacznego!
Wersja z tuńczykiem to chyba moja ulubiona:)
OdpowiedzUsuńCzęstuję się zatem i pozdrawiam:)
Pysznie u Ciebie!
Pyszne połączenie smaków, u mnie dziś podobnie, penne z tuńczykiem i mozzarellą(kuchnia lidla),pychota:)
OdpowiedzUsuń