22 sierpnia 2015

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Szybki obiad dla dorosłych i dla dzieci. Wystarczą jako dodatek warzywa i letni obiad gotowy. Polecam!


Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
3-4 łyżki bułki tartej
pół pęczka szczypiorku
sól
pieprz
olej rzepakowy

Ugotowane jajka trę na dużych oczkach. Wbijam jajko oraz dodaję bułkę, sól i pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek, a następnie mieszam.
Z masy formuję małe kotleciki i smażę po kilka minut z każdej strony (można oczywiście zrobić panierkę, ale ja pomijam).
Koltely podaję z warzywami na parze np. marchewką, fasolką.

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Wyglądają cudownie! Przepis już zapisany i na pewno niedługo go wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...