8 sierpnia 2015

Kolanka z boczkiem i pieczarkami w sosie czosnkowo-śmietanowym

Szybki przepis na smaczny makaron to coś co w lecie pozwala uniknąć utraty cennego czasu na stanie w kuchni. Polecam!


Składniki:
200 g makaronu kolanka
kawałek ok. 15 dag boczku
10 pieczarek
1 cebula
4 ząbki czosnku
300 g śmietany 12% do sosów
łyżka masła
sól
pieprz

Makaron gotuję i odstawiam.
Na głębokiej patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili wrzucam pokrojony w cienkie paski boczek, chwilę smażę.
Pieczarki obieram i kroję w plastry, wrzucam na patelnię. Danie doprawiam solą i pieprzem.
W kubeczku mieszam śmietanę z wyciśniętym czosnkiem, wlewam na patelnię. Duszę ok. 2-3 minuty, po czym dodaję ugotowany makaron.
Przed podaniem można potrawę posypać szczypiorkiem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...