28 lutego 2016

Paszteciki z ciasta francuskiego z delikatnym mięsem z indyka

Błyskawiczne do zrobienia. Świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezy lub na wycieczkę z dzieckiem.
Polecam!


Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
15 dag mięsa mielonego z piersi indyka
mała cebula
ząbek czosnku
1/2 czerwonej papryki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 posiekana łyżka świeżej bazylii
sól, pieprz
olej rzepakowy do smażenia

Na olej wrzucam posiekaną drobno cebulę, chwilę smażę i dodaję mięso. Duszę ok. 10 minut. W międzyczasie wciskam czosnek, dodaję pokrojoną w cieniutkie paseczki paprykę.
Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję koncentrat i na samym końcu, już po zdjęciu z gazu, świeżą bazylię.

Ciasto francuskie rozwijam na blaszce. Smaruję je przygotowanym farszem, a następnie zawijam, lekko dociskam i kroję co 2 cm na kawałki. Paszteciki rozkładam na blaszce i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piekę ok. 20 minut.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...