17 września 2013

Leczo z mięsem mielonym i cukinią

Szybki, pyszny i bardzo barwny obiad. Polecam!


Składniki:
30 dag mięsa mielonego z indyka
1 cukinia
1 pomidor
1 duża cebula
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz i ostra papryka

Na rozgrzany olej wrzucam pokrojoną w półkrążki cebulę. Po chwili, gdy cebula będzie zeszklona, dodaję mięso i smażę dobrych kilka minut.
Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone, dodaję pokrojonego w kostkę pomidora, którego wcześniej sparzyłam i pozbawiłam skórki. Następnie dodaję pokrojone w paski i część w grubą kostkę papryki i razem smażę.
Kilka chwil później dodaję pokrojoną w duże kawałki cukinię, doprawiam i smażę ok 7-10 minut. W międzyczasie dodaję koncentrat pomidorowy.
Leczo podaję z bagietką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...