7 lipca 2013

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Mając znajomych wegetarian odkrywamy całkiem ciekawe smaki... Wegetariańska wersja fasolki po bretońsku jest chyba nawet smaczniejsza niż mięsna :)


Składniki:
3 puszki białej fasli
1 puszka czerwonej fasoli
2 marchewki
1 duża cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka suszonych warzyw (jarzynka bez soli)
1,5 litra wody
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki

Marchewkę trę na dużych oczkach, zalewam szklanką wody i gotuję kilka minut.
Do garnka dodaję odsączone fasole - białą i czerwoną, wsypuję jarzynkę, zalewam wodą i gotuję ok. 10 minut.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju.
Usmażoną cebulę dodaję do fasolki, doprawiam koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Gotuję jeszcze kilka minut.
Po ugotowaniu dodaję 3 łyżki majeranku i mieszam.
Fasolkę podaję posypaną dużą ilością natki pietruszki. Najlepiej smakuje z białą bułką.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. Fasolkę uwielbiam tak bardzo, że zjadłabym nawet w takiej wersji. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W tej wersji jest naprawdę pyszna, Polecam:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...