10 czerwca 2014

Krem z buraków

Pyszna, zdrowa i pożywna zupa.  W taki upał, taki krem wystarczy za cały obiad. Polecam!


Składniki:
5 średniej wielkości buraków
2 marchewki
2 duże ziemniaki
1,7 litra bulionu warzywnego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
śmietana
natka pietruszki i koperek

Do garnka wrzucam pokrojone w kostkę buraki, ziemniaki i marchewkę.
Warzywa zalewam bulionem i gotuję ok 15 minut. W międzyczasie wciskam sok z cytryny.
Następnie zupę miksuję i doprawiam koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i gotuję jeszcze chwilkę.
Podaję z kleksem śmietany i zieleniną.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...