26 listopada 2013

Grillowane szaszłyki z indyka w curry

Grillowany indyk zawsze smakuje świetnie. Pozostaje idealnie wilgotny, a jednocześnie grillowanie sprawia, że pojawia się przepyszna skorupka z sosu, jaki wydostaje się z indyka. Polecam!


Składniki:
pierś z indyka ( u mnie ok. 40 dag)
odrobina oliwy
1 czubata łyżeczka curry
sól
pieprz
słodka papryka

Indyka kroję w grubą kostkę. Nacieram przyprawami z curry na czele, delikatnie skrapiam oliwą i odstawiam na noc.
Kawałki indyka nadziewam na patyczki, grilluję ok. 20 minut.
Jedliśmy grillowane mięso z sałatką.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
    Zapraszam na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...