11 listopada 2013

Makaron zapiekany z łososiem i brokułami

Przepyszna, bardzo syta zapiekanka łososiowa. Polecam!


Składniki:
1/2 kg fileta z łososia
1 brokuł
pół opakowania makaronu świderki (ok. 200g)
10 dag startej mozzarelli
10 dag dowolnego żółtego sera
małe opakowanie serka naturalnego typu philadelphia
sól
pieprz
odrobina soku z cytryny

Brokuła dzielę na różyczki i gotuję 3 minuty we wrzątku. Wyjmuję i odkładam.
Łososia dzielę na małe kawałki, posypuję solą, pieprzem i skrapiam cytryną oraz odrobiną oliwy i podpiekam ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
W tym czasie przygotowuję sos do makaronu. Serek naturalny umieszczam w rondelku, dodaję starty żółty ser i gotuję, aż wszystko ładnie rozpuści się i połączy. Zdejmuję następnie z ognia, doprawiam solą i mieszam z ugotowanym makaronem.
Rybę wyjmuję z piekarnika, mieszam z makaronem, różyczki brokuła wkładam co kawałek do makaronu. Posypuję tartą mozzarellą i zapiekam jeszcze ok. 20 minut.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...