Zapalenie oskrzeli przyssało mnie do łóżka na dłuższy czas. Nie było mowy o robieniu jakiegokolwiek bałaganu w kuchni...rozrabiał w tym czasie mąż...
Powracam prostą, smaczną i pożywną zupką!
Składniki:
30 dag mrożonego groszku
1/2 kg mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 cebula
1,5 litra bulionu warzywnego
płaska łyżka masła
Na rozgrzanym maśle podsmażam chwilę posiekaną cebulkę. Po chwili dodaję groszek oraz lekko rozmrożoną fasolkę szparagową, chwilę smażę. Zalewam bulionem, gotuję 15 minut do miękkości warzyw. Zdejmuję z ognia, miksuję.
Zupę podaję z grzankami, obficie posypaną natką pietruszki.
Można dodać kleks śmietany.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz