7 sierpnia 2013

Spaghetti z porem, fasolką i bazyliowo-czosnkowym pesto

Lekki makaron, idealny na letni obiad. Polecam!


Składniki:
duża garść fasolki szparagowej
kawałek pora
3 ząbki czosnku
garść listków bazylii
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
makaron bucatini

Listki bazylii wrzucam do blendera, wciskam czosnek, zalewam oliwą i miksuję. Doprawiam solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Fasolkę gotuję do miękkości.
Pora drobno kroję.
W talerzach umieszczam ugotowany makaron, dorzucam ugotowaną fasolkę, pora oraz bazyliowe pesto. Całość mieszam i podaję.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Fajne! Nigdy takiego nie jadłam :)
    Twój blog nominowałam do LIEBSTER AWARD 2013 .
    Szczegóły znajdziesz tu : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/08/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...