Lekki makaron, idealny na letni obiad. Polecam!
Składniki:
duża garść fasolki szparagowej
kawałek pora
3 ząbki czosnku
garść listków bazylii
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
makaron bucatini
Listki bazylii wrzucam do blendera, wciskam czosnek, zalewam oliwą i miksuję. Doprawiam solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Fasolkę gotuję do miękkości.
Pora drobno kroję.
W talerzach umieszczam ugotowany makaron, dorzucam ugotowaną fasolkę, pora oraz bazyliowe pesto. Całość mieszam i podaję.
Smacznego!
Fajne! Nigdy takiego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTwój blog nominowałam do LIEBSTER AWARD 2013 .
Szczegóły znajdziesz tu : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/08/liebster-blog.html