24 czerwca 2012

Galaretkowy deser truskawkowy

Prosty i szybki sposób na przepyszny deser!

Składniki:
1 galaretka truskawkowa
100 ml kefiru
ok. 20 dag truskawek

Galaretkę przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawiam do lekkiego stężenia. Następnie wsypuję do galaretki truskawki i miksuję. Połowę masy przelewam do drugiej miski, do której dolewam kefir i chwilę miksuję całość. Na dno pucharków lub kieliszków wylewam masę kefirową, wstawiam do lodówki. Po kilku minutach, gdy masa bardziej stężeje, wlewam na nią drugą zawartość drugiej miski tj. galaretkę zmiksowaną z samymi truskawkami. Wstawiam do lodówki. Przed podaniem dodaję pokrojone truskawki, posypuję startą czekoladą.
Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...