Składniki:
pulpeciki z indyka - przepis TU
150g białej kaszy gryczanej
1/2 główki kalafiora średniej wielkości
1 marczewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
szczypiorek lub natka pietruszki do podania
Najpierw przygotowuję pulpeciki. Kaszę gotuję tradycyjnie w osolonej wodzie.
Na patelnię wlewam 2 łyżki oleju rzepakowego, wrzucam drobno pokrojoną cebulę. Chwilę smażę i dodaję startą marchewkę. Po chwili wciskam czosnek i dodaję ugotowaną kaszę, kilka chwil smażę. Następnie dorzucam pulpeciki oraz ugotowane różyczki kalafiora. Mieszam. Jeśli danie wydaje mi się zbyt suche, podlewam je odrobiną rosołu z pulpecików. Doprawiam.
Dodaję zieleninę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz