Lekka sałatka, idealna na obiad lub przekąskę w upalny dzień. Polecam!
Składniki:
kawałek arbuza pokrojonego w kostkę (ok. 1/4 niedużego)
2 pieczone udka lub pojedyncza pieczona pierś
słoik selera do sałatek
1 cebula pokrojona w kostkę
20 dag ryżu ugotowanego na sypko
5 łyżek jogurtu naturalnego
2-3 łyżki majonezu
sól
pieprz
W misce umieszczam ugotowany i ostudzony ryż. Dodaję kawałki pieczonego kurczaka, odciśnięty z zalewy seler oraz cebulę. Wsypuję kawałki arbuza i mieszam wszystkie składniki.
Jogurt mieszam z majonezem, wsypuję sól i pieprz, mieszam. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę.
Odstawiam do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posypuję natką pieptruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz